Blog

Ve středu 13.6.2024 proběhlo na zámku pracovní setkání na téma komplexního ekonomického a energetického řešení historických budov a jejich plnohodnotné využití v současných podmínkách.

Okresní myslivecký spolek Havlíčkův Brod pořádal na zámku ve Světlé nad Sázavou: Chovatelskou přehlídku trofejí - od 24. do 26.5.2024 v Rytířském sále a Myslivecké slavnosti s bohatým programem v sobotu 25.5.2024 na nádvoří zámku i v zámeckém parku.

Vážení přátelé, zámek Světlá nad Sázavou bude od Velikonoc otevřen pro veřejnost nejen celoročně, ale i denně - tedy nově vč. pondělí!

Prodejní výstava orchidejí skončila v neděli 26. května a orchideje vystřídaly hortenzie.

Pávi

16.03.2024

Začátkem března se k trvalému pobytu na zámku přihlásila paví rodinka. Dva pávi a čtyři pávice jsou - než se seznámí s prostředím - dočasně umístěni v provizorní voliéře. V průběhu dubna pak budou vypuštěni a jejich revírem bude celý zámek i jeho okolí.

... se ve druhé polovině 20. století chovali obyvatelé zámku k historickému dědictví, zjišťujeme v právě rekonstruované části. Pod šílenou omítkou ze 70-tých let jsme našli neuvěřitelné historické malby.